مهمترین علت های خرابی سیستم کلاچ - ایران مرجع پارسی بلاگ

*توجه *توجه برای دانلود فایل مورد نظر خود پس از کلیک بر روی لینک *...برای دانلود اینجا کلیک کنید...*؛لطفا 15 ثانیه صبر کنید و بعد بر روی رد کردن تبلیغ کلیک کنید،سپس لینک دانلود رایگان ظاهر خواهد شد* ایران مرجع پارسی بلاگ
93/8/26
8:31 عصر

مهمترین علت های خرابی سیستم کلاچ

توسط ایران مرجع مرجعی کامل از علوم مختلف ایران مرکز دانلود رایگان کتاب

مهمترین علت های خرابی سیستم کلاچ

اما در یک سیستم کلاچ ممکن است عیوب زیادی به وجود آید که قصد داریم تا به اصلی ترین این عیوب پرداخته و راه درمان آنها را نیز ذکر کنیم.
بی هیچ مقدمه ای به سراغ اولین عیب یعنی سرخوردن کلاچ می رویم. این عیب بدین کونه است: زمانی که قصد شتابگیری یا حرکت دارید دور موتور بالا می رود ولی خودرو واکنشی بسیار کمی نشان داده و یا اصلا واکنشی نشان نمی دهد. در این حالت گفته می شود کلاچ سر می خورد. ریشه این عیب را می توان ابتدا در پدال کلاچ جست وجو کرد. وقتی لقی پدالی بیش از حد معمول و استاندارد باشد این مشکل ایجاد می شود. برای رفع این مشکل باید کلاچ رگلاژ شده و لقی آن تنظیم شود.
دومین و شایع ترین عبب سیستم تمام شدن صفحه کلاچ بوده که ساییدگی آن نیز می تواند این عیب را ایجاد کند. روی صفحه کلاچ چندین لنت پرچ شده که وظیفه دارند با دیسک درکیر شده و نیرو را انتقال دهند. حال این درگیری در شرایط مختلف سبب ساییدگی لنت های مذکور شده تا حدی که صفحه لنت هایش تمام می شود و نیاز به تعویض دارد.
حال کسانی هستند که در این میان از علاقه جوانان استفاده کرده و به فرد توصیه می کنند دسیک و صفحه خودروی دیگری را روی خودرویش ببندد. شاید این مساله در پراید بسیار بیشتر باشد. عده ای بنا به صلاح دید خود و زیاد شدن شتابکیری خودرو دیسک و صفحه پژو 206 تیپ پنج را روی پراید نصب می کنند. این کار با تراشکاری شافت گیربکس انجام شده که بسیار خطرناک و غیراستاندارد است. شاید شتابگیری خودرو بهتر شود و خط تیک آف شما به 7 تا 8 متر برسد اما بعد از مدتی کوتاه آسیب هایی که ذکر می کنم به سراغ خودروی شما می آ ید.
ابتدا اینکه فلایویل کاملا خراب می شود. دومین عیب خرد شدن دنده های گیربکس بوده که هزینه زیادی را روی دست شما می کذارد. سومین عیب خراب شدن جفت پلوس های شما بوده که خرج روی دست شما بابت پلوس می گذارد. همچنین چون خودرو بهتر شتاب می گیرد راننده را ترغیب می کند که بیشتر به خودرو گاز بدهد. این کار سبب می شود تا به خودرو بیشتر از توانش فشار بیاید.
در نتیچه پیستون آب شده و باید تعمیر اساسی موتور انجام دهید.پس معقولانه است که دست به چنین کاری نزده و از دیسک و صفحه استاندارد خودرو استفاده کنید. دیسک و صفحه هر خودرو با توجه به قوای موتور آن و استحکام گیربکس و پلوس های آن طراحی و به کار گرفته می شود. طراحی دیسک و صفحه کاملا براساس اصول مهندسی بوده و کاملا حساب شده است.
اما عیب دیگری که سبب سر خوردن صفحه کلاچ می شود الوده شدن صفحه کلاچ به روغن یا واسکازین است. این آلودکی سبب از بین رفتن اصطکاک صفحه کلاچ شده و نیرو به درستی منتقل نمی شود. این نشتی روغن ممکن است از موتور باشد که کاسه نمد سر میل لنک باید تعویض شود. گاهی واسکازین گیربکس این عیب را به وجود اورده که با ید کاسه نمد شفت گیربکس تعویض شود. این تعمیرات به طور معمول هزینه بالایی ندارند.
اما سومین عیبی که می توان به آن اشاره کرد تغییر شکل دادن دیسک است. گاهی در اثر تغییرات حرارتی و مرغوب نبودن دیسک در سیستم کلاچ، صفحه روی آن به درستی نمی نشیند و اصطکاک مناسبی ندارد. پس برای برطرف کردن این عیب باید دیسک وصفحه را روی هم به درستی نشاند. برای این کار گیربکس باز شده و دیسک و صفحه خارج می شود.
دیسک سنجیده شده و اگر تاب آن در حد جزئی باشد با تراشکاری برطرف می شود. در غیر این صورت باید عوض شده که در این مواقع به دلیل بالا نبودن هزینه صفحه توصیه می شود دیسک و صفحه با هم تعویض شوند تا در آینده نیاز به دوباره باز کردن گیربکس نباشد.
عیب چهارمی که می توان به آن اشاره کرد خرابی و ضعیف شدن فنر خورشیدی بوده که نمی تواند فشار لازم ر ا برای درگیری کلاچ فراهم آورد. در این حالت نیز بابد صفحه عوض شود که معمولا دیسک را نیز با آن تمعویض می کنند. شاید این عیب ازکیفیت پایین دیسک و صفحه یا گذشتن عمر کارکرد آن ناشی شود که راه حل آ« تعویض دیسک و صفحه است.
در بسیاری مواقع یک سیم کوچک می تواند عیوب زیادی را به وجود آورد. منظور از این سیم کوچک سیم کلاچ بوده که در شرایط مختلف تحت کشش است. این سیم در صورت خشک بودن و عدم کارکرد روان می تواند از برگشت کامل کلاچ جلوگیری کرده و نگذارد کلاچ به درستی نیرو را منتقل کند. برای رفع این عیب سیم را در ر وکش آن رو؛نکاری و روانکاری کرده و یا آن را تعوبض می کنند. گاهی اتصالات نیز در این میان باید گریس کاری شوند تا سیستم روان کار کند.
اما عیب آخری که به آن در زمینه سر خوردن کلاچ می توان اشاره کرد تاب داشتن فلایویل است. این عیب را می توان با تراشکاری برطرف کرد. البته در این زمینه باید توجه داشت تراشکاری فلایویل اگر به درستی انجام نشود می تواند باعت لرزش موتور شود .
................................................

اما یکی از مهم ترین عیوب سیستم کلاچ در خودروهای داخلی آزاد نشدن کلاچ است. در این حالت هیچ دنده ای به خصوص دنده یک به درستی جا نمی خورد و در صورت جا زدن دنده صدای بسیار بدی ایجاد می شود که می تواند باعث خرابی گیربکس شود.
اما این عیب نیز ریئه های مختلفی داشته که اولین آن کج شدن صفحه کلاچ است. برای رفع این عیب باید صفحه تعویض شود. باز هم آلودگی صغحه کلاچ و چرب شدن آن نیز سبب این عیب می شود که راه حل نیز در مورد قبل ذکر شد. ساییدکی فنر خورشیدی نیزمی تواند این عیب را به وجود آورد به گونه ای که دنده ها به درستی جا نمی خورند.در این حالت بازهم تعویض دیسک و صفحه دوای درد شماست. در نهایت تنظیم نبودن پدال کلاچ نیز می تواند این عیب را به وجود آورد که سیستم آزاد نشده و دنده ها جا نمی خورند. رگلاژ کلاچ و تنظیم آن می تواند این عیب را برطرف کند.
یکی دیگر از عیوب مهم سیتم کلاچ لرزش آن در هنکام درگیری یا در زمان حرکت است. اولین نکته در رفع این عیب باز هم آلودکی صفحه کلاچ بوده که از ریشه های این عیب نیز هست. دومین دلیل این مساله خرابی فنرهای صفحه کلاچ است. لازم به ذکر است در صفحه کلاچ دو نوع فنر وجود دارد. یک فنر خورشیدی یا همان دیافراگمی که وظیفه آن قطع و وصل نیرو است. دیگری فنرهای ضد پیچش در داخل خود صفحه کلاچ بوده که وظیفه آن ها جلوگیری از ارتعاش سیستم است.
در این عیب فنزهای ضد پیچش خراب شده و وظیفه خود را انجام نمی دهند. در نتیجه سیستم شروع به لرزش می کند. چون این فنرها قابل تعویض نیستند باید کل صفحه تعویض شده تا مشکل حل شود. تاب برداشتن دیسک یا فلایویل نیز می تواند از دلایل این عیب باشد که تراشکاری می تواند ان را حل کند.
گاهی پرچ های لنت های روی صفحه کلاچ شل شده که سبب لرزش سیستم می شود. شل شدن پرچ ها از نامرغوبی جنس صفحه کلاچ است. پس در خرید آن دقت کافی را انجام دهید. در نهایت لرزش خودرو گاهی از سیستم کلاچ نبوده و می تواند از دسته موتورها باشد. کنده شدن یا خرابی دسته موتورها می تواند سبب ارتعاش و لززش خودرو شود که تنها راه حل آن تعویض دسته موتوراست.
دسته موتور و یا صفحه کلاچ و بسیاری دیگر از قطعات خودرو قابل تعمبر نبوده و باید تعویض شود.
عیب دیگری که به آن می پردازیم صدای غیرعادی کلاچ است اصلی ترین دلیل این عیب خرابی بلبرینگ کلاچ بوده که در بسیاری مواقع عمر آن تمام شده است. گاهی فرسودگی آن نیز این عیب را به وجود می آورد. باز هم خرابی فنرهای ضد پیچش در صفحه کلاچ این عیب را به وجود می اورد.
بلبرینگ صفحه روی یک بوش کوچک حرکت می کندکه اگر این بوش بدون گریس و خشک کار کند تولید صدا می کند.
این گریس کاری نکته بسیار کوچک و بی هزینه است که تعمیرکار باید به آن توجه کند. خرابی دوشاخه کلاچ نیز می تواند تولید صدا کند. در نهایت باز هم می توان عیب را در جای دیکر جست وجو کرد و آن هم بلبرینگ انتهای میل لنگ است. خرابی یا لقی ان می تواند سر و صدای اضافی یا صدایی شبیه زوزه ایجاد کند که تعویض آن می تواند مشکل را حل کند.
یکی دیگر از مهم ترین عیوب سیستم کلاچ سفت ب‌ودن آن است به این صورت که فشردن پدال کلاچ نیروی زیادی می خواهد که این مساله خوشایند نیت. در این حالت باید ریشه عیب را در سیم کلاچ جست وجو کرد. گاهی باید سیم کلاچ را روغنکاری کرد. گاهی گردگیر ان پاره شده و آلودگی به آن نفوذ کرده است. گاهی نیز سیم کلاج پیچ خورده که در تمامی آنها باید سیم کلاچ باز شود و به درستی و با روانکاری و گریس کاری مناسب بسته شود.


360 ?±U†?¯
فروشگاه محصولات
فروشگاه کارت شارژ