مطالب آموزشی بهداشت محیط و محیط زیست - ایران مرجع پارسی بلاگ

*توجه *توجه برای دانلود فایل مورد نظر خود پس از کلیک بر روی لینک *...برای دانلود اینجا کلیک کنید...*؛لطفا 15 ثانیه صبر کنید و بعد بر روی رد کردن تبلیغ کلیک کنید،سپس لینک دانلود رایگان ظاهر خواهد شد* ایران مرجع پارسی بلاگ
92/9/4
1:15 عصر

2- عسل تقلبی هر گونه تغییری در عسل مانند افزودن یک سری مواد به

توسط ایران مرجع مرجعی کامل از علوم مختلف ایران مرکز دانلود رایگان کتاب

2- عسل تقلبی

هر گونه تغییری در عسل مانند افزودن یک سری مواد به آن، تقلب محسوب می شود. به طور کلی عسل تقلبی به دو روش تهیه و در سطح جامعه توزیع می شود.

الف) بخشی از عسل، تقلبی است

- با کمک زنبور

- بدون کمک زنبور

ب) عسل صد در صد تقلبی است

در این روش عسل 100 درصد مصنوعی بوده و از شیره میوه هایی مانند خرما، توت و غیره یا از مواد گلوکزی (شربت قند)، مواد نشاسته ای و ... ساخته می شود که این عسل ها به هیچ وجه عطر و طعم عسل واقعی را ندارند.

عسل های مصنوعی تهیه شده از شیره میوه ها، دارای مواد و ترکیباتی مشابه عسل طبیعی هستند که از تغلیظ آب میوه ها به طریق مصنوعی و صنعتی به دست آمده اند.

این نوع عسل، بدون دخالت زنبور، از قند، نیشکر و میوه های شیرین مانند خربزه، هندوانه، کدو تنبل و خرما تولید می شوند. این روش در ایران متداول نبوده، ولی در بعضی از کشورها مرسوم است.

استانداردهای عسل:استانداردهای عسل از کشوری به کشور دیگر متفاوت است که آنها را می توان در استخراج، عسل شکرک زده، عسل شان، شان با قاب کم عمق، بریده شده و یا کل شان عسل در نظر گرفت. سایر مواردی که در تهیه و تولید عسل اهمیت دارند، میزان قند، میزان رطوبت، طعم ، رنگ و عطر عسل می باشد.
گاهی اوقات در توزیع و فروش عسل مواردی چون: یکنواختی رنگ، پاکیزگی برش، ظاهر شان و نحوه چینش و یکنواختی وزن نیز ذکر شده است.

راه های تشخیص عسل طبیعی:1- فروشگاه های معتبر
آسان ترین روش تشخیص عسل طبیعی، خرید از فروشگاه ها و اشخاص معتبر می باشد که شما از سابقه فعالیت آنها در زنبورداری و یا تهیه و فروش عسل مطلع هستید.
2- میزان رطوبت
برخی افراد، میزان رطوبت عسل را به وسیله برگرداندن شیشه عسل و سرعت بالا و پایین رفتن حباب داخل شیشه، و برخی به وسیله میزان کش آمدن عسل اندازه گیری می کنند، ولی باید توجه داشت که این روش ها دقیق و مطمئن نیستند.
3- میزان تخمیر شدن
تمام عسل ها حاوی مخمرهای خوراکی بی ضرر برای انسان می باشند.
باید توجه کرد که عسل در زمستان به دلیل سرمای زیر 11 درجه تخمیر نمی شود. البته نگهداری عسل در دمای 38 درجه سانتی گراد نیز می تواند از تخمیر آن جلوگیری کند، ولی در دراز مدت به کیفیت عسل صدمه می زند، زیرا حرارت بالا کیفیت عسل را از بین می برد.
عسل با رطوبت بیش از 17 درصد بیشتر در معرض تخمیر می باشد. بعد از شکرک زدن، درصد تخمیر عسل افزایش می یابد.
تخمیر شدن مختص عسل های بسته بندی شده و صاف شده نیست، بلکه اگر شرایط مناسب باشد، عسل "شان" نیز تخمیر می شود.
4- مزه کردن
عسل طبیعی، علاوه بر شیرینی خاص، دارای مزه و طعم ویژه ای است که فقط در عسل وجود دارد و عسل های مصنوعی فاقد این نوع مزه می باشند. لذا افراد می توانند با مصرف زیاد و توجه دقیق به درجه خلوص عسل، حتی نوع عسل را از نظر گیاه مورد مصرف زنبور تعیین کنند، زیرا هر گیاه مزه خاصی به عسل می دهد.
باید توجه داشت که عسل مصنوعی بیشتر مزه شیرینی شکر می دهد تا مزه خالص عسل.

5- عطر و بوی طبیعی
اگر درپوش عسل مدتی بسته باشد، هنگام باز کردن درپوش حتماً بو و رایحه قوی و مطبوع عسل طبیعی را می توانید استشمام کنید.

6- سرعت حل شدن در آب
اگر عسل را داخل لیوان محتوی آب بریزید، چنانچه به صورت عمودی وارد لیوان پر از آب شده و در ته آن جمع شود و به سرعت حل نگردد، عسل مطلوبی است، ولی اگر عسل هنگام ریختن، در آب حل شود، از مطلوبیت و خلوص کمتر و رطوبت بالاتری برخوردار است.
با این وجود، هر یک از روش های فوق به تنهایی نمی تواند خالص بودن عسل را ثابت کند.
در این روش به وسیله تغذیه مصنوعی زنبوران با شربت قند و آبمیوه ها یا استفاده از عسلک، عسل مصنوعی یا تقلبی تهیه می کنند. در این روش مستقیماً عسل طبیعی با مواد گلوکزی (شربت قند) و شیره میوه ها مخلوط شده و عسل تقلبی تولید می گردد.

انواع تقلب در غلات به دلیل اینکه مواد غذایی دارای کاربرد عمومی هستند و همواره مشتری زیادی دارند، گاهی افراد سودجو و متقلب به فکر استفاده از بازار پرفروش و پر رونق آن می افتند و برای کم کردن هزینه های تولید و به دست آوردن ...

انواع تقلب در غلات به دلیل اینکه مواد غذایی دارای کاربرد عمومی هستند و همواره مشتری زیادی دارند، گاهی افراد سودجو و متقلب به فکر استفاده از بازار پرفروش و پر رونق آن می افتند و برای کم کردن هزینه های تولید و به دست آوردن ثروت های باد آورده، به تقلب های عجیب و غریب دست می زنند و از این راه سلامت مردم را به خطر می اندازند.
تقلب در مواد غذایی به شکل های مختلفی صورت می گیرد که مهم ترین آنها برابر قانون مواد خوردنی و آشامیدنی عبارتند از:
- عرضه یا فروش جنسی به جای جنسی دیگر
- مخلوط کردن مواد قلابی به مواد غذایی ، به قصد سوء استفاده
- عدم رعایت استاندارد یا فرمول ثبت شده در مواردی که تعیین فرمول و رعایت استاندارد الزامی است.
- فروش و عرضه ی جنس فاسد یا عرضه ی جنسی که تاریخ مصرف آن گذشته باشد.
- استفاده از رنگ ها و اسانس ها و سایر مواد افزودنی غیر مجاز
- کم و زیاد کردن ترکیبات یک ماده ی غذایی؛ مانند گرفتن چربی شیر و اضافه کردن آب به آن
با توجه به موارد پیش بینی شده ی تقلب در مواد غذایی، نمونه های عملی آن به شرح زیر است:

تقلب در فرآورده های غلات
1- تقلب در نان
در کشور ایران به دلیل اعمال سیاست کمک بها(سوبسید) از طرف دولت برای برخی از فرآورده های غذایی(مثل نان) قیمت نان که غذای اصلی مرم را تشکیل می دهد پایین بوده و کمتر کسی به فکر تقلب در این ماده ی غذایی می افتد. با این وجود گاهی افراد سودجو و متقلب در این ماده ی غذایی هم تقلب می کنند که در زیر به برخی از آنها اشاره می کنیم:

-         اضافه کردن نشاسته به آرد:
عده ای از متقلبین، مقداری نشاسته ی سیب زمینی و برنج به نان اضافه می کنند و در نتیجه خمیر آب بیشتری آب جذب می کند.
- اضافه کردن آردهای دیگر مانند آرد جو و ذرت به آرد گندم
- استفاده از آرد های کهنه:
در مورد آردهای کهنه که به علت فساد چربی، دارای اسیدیته ی بالایی هستند، متقلبین مقداری کربنات یا بیکربنات سدیم به آرد اضافه می کنند. این مواد اسیدهای حاصل از فساد را خنثی کرده و عیب کهنگی و ماندگی آرد را می پوشانند. لازم به یادآوری است که برخی از این ترکیبات گاهی برای کمک به عمل آمدن خمیر به آن اضافه می شوند.
- اضافه کردن زاج برای سفید کردن سطح نان:
نان های سفید در پاره ای از مناطق دارای طرفداران بیشتری هستند و لذا پاره ای از متقلبین مقداری زاج سفید یا سولفات مس یا براکس به آردهای تیره اضافه می کنند.
- اضافه کردن ترکیباتی مانند گچ، پودر استخوان و تالک و امثال آن به آرد

تقلب در ماکارونی و رشته
- افزودن آردهای نامناسب:
در مورد ماکارونی نیز یکی از تقلب های متداول استفاده از آردهای نامناسب است.
- افزودن مواد رنگی به خمیر ماکارونی :
ماکارونی زرد طرفداران زیادی دارد که رنگ آن مربوط به مواد اولیه ی آن است. اما عده ای از متقلبین به جای استفاده از مواد اولیه ی مناسب، از مواد اولیه ی نامرغوب استفاده کرده و برای پوشاندن این عیب مقداری مواد رنگی به خمیر ماکارونی اضافه می کنند.

- ماندگی و کهنگی ماکارونی:
ماکارونی مانده و کهنه به علت فساد چربی هر چند اندک، دارای محیطی اسیدی می باشد.

عوارض آرایش صورت

این روزها آرایش کردن بیش از گذشته میان زنان و دختران جوان رایج شده است. اگر در کشورهای غربی پیرزن های 70 سال به بالا، خود را با انواع ترفندها می خواهند زیبا و جوان نشان دهند، در کشور ما بسیاری از دختران نوجوان 14 سال به بالا، هر روز وقت زیادی از خود را روبروی آینه می گذرانند تا خوشگل شوند، غافل از این که پزشکان متخصص پوست نسبت به عوارض آرایش های غلط هشدار می دهند.

دکتر نسترن فرزان، متخصص پوست و مو دراین باره می گوید: کرم پودرها، لاک ناخن، رژ لب، ریمل چشم و سایه ها در رنگ های متنوع از جمله مواد آرایشی هستند که مورد استفاده قرار می گیرند.

وی می افزاید: متاسفانه اغلب خانم ها بدون توجه به ویژگی های پوست خود از این مواد استفاده می کنند. مثلا کسی که پوست خشک دارد، به هیچ وجه نباید از کرم پودرهای خشک استفاده کند، در حالی که دارندگان پوست های چرب می توانند از این پودرها استفاده کنند.

او درباره استفاده از مواد آرایشی چرب کننده توضیح می دهد: بیشتر عوارض مواد آرایشی پوست، به مواد چرب مربوط می شود و در نهایت موجب بروز آکنه روی پوست خواهد شد.

به گفته وی، مواد آرایشی چرب، منافذ پوست را می بندند و موجب بروز جوش های سرسیاه روی پوست می شوند.

دختران جوان از مصرف مواد آرایشی بپرهیزند. این مواد به پیر شدن زودرس پوست آنها کمک می کند.

دکتر فرزان توصیه می کند، خانم ها پیش از استفاده از مواد آرایشی، آن را روی دست خود امتحان کنند و در صورت نداشتن حساسیت، از آن استفاده کنند. ضمن این که به گفته وی، مدت زمان استفاده از مواد آرایشی بین 6 ماه تا یک سال است. بنابراین باید به تاریخ تولید و مصرف این مواد توجه شود و از خرید مواد آرایشی گرانقیمت خودداری کرد، چون ممکن است در مدت زمان کوتاه مورد استفاده قرار نگیرند.

چند توصیه:

- اگر بخواهید پوست خود را به انواع مواد آرایشی عادت دهید، باید هر روز 2 ساعت جلوی آینه بایستید و دست کم 50 لایه متفاوت را روی پوست خود قرار دهید. پس از انجام این کار منصرف شوید.

- از مواد آرایشی مختلف استفاده نکنید و سعی کنید برای استفاده از انواع کرم ها، با پزشک متخصص مشورت کنید.

- تحت تاثیر تبلیغات مواد آرایشی قرار نگیرید. بسیاری از این تبلیغات دروغین هستند و ممکن است روی پوست شما تاثیر مخرب بگذارند.

- لوازم آرایش خود را تمیز نگه دارید و پس از هر بار مصرف، برس آن ها را بشویید.

- از لوازم آرایشی دیگران به هیچ وجه استفاده نکنید.

- از دستفروش ها که مواد آرایشی و عطرهای تقلبی و تاریخ گذشته می فروشند، خرید نکنید.

- توجه داشته باشید قسمت بیشتر شیشه عطرهایی که در کشور تولید و پُر می شوند، الکل است. بنابراین از پاشیدن آن روی پوست خود خودداری کنید.

- دختران جوان از مصرف مواد آرایشی بپرهیزند. این مواد به پیر شدن زودرس پوست آنها کمک می کند.

مواظب باشید! آجیل آفت زده به شما نفروشند

سم خطرناک آفلاتوکسین در صورت نگهداری خشکبار در محیط های گرم و مرطوب به وجود می آید
 نگهداری طولانی مدت آجیل بو داده سبب ایجاد مسمومیت، استفراغ، درد در ناحیه شکم و اختلال در عملکرد کبد می شود

خرید شیرینی، تنقلات و آجیل در روزهای پایانی سال بطور معمول در فهرست خرید نوروزی خانواده قرار می گیرد زیرا افراد در گروه های سنی متفاوت به مصرف انواع مغزها تمایل نشان می دهند.کودکان به شوق پر کردن جیب های خود از پسته و فندق و دیگر تنقلات رنگارنگ به استقبال بهار می روند. در این میان باید به این نکته توجه داشت این گونه تنقلات خوش طعم و رنگ و مقوی، اگر چه از عوامل مهم در حفظ سلامت تغذیه به شمار می رود ولی از سوی دیگر مصرف بیش از حد آنها و توجه نکردن به بهداشت و بسته بندی آنها تأثیرات منفی بر سلامت افراد بویژه کودکان و سالمندان که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند، بر جای می گذارد.

 


*توجه *توجه برای دانلود فایل مورد نظر خود پس از کلیک بر روی لینک *...برای دانلود اینجا کلیک کنید...*؛لطفا 15 ثانیه صبر کنید و بعد بر روی رد کردن تبلیغ کلیک کنید،سپس لینک دانلود رایگان ظاهر خواهد شد* ایران مرجع پارسی بلاگ
92/9/4
1:14 عصر

تقلبات مربوط به دخل و تصرف در ترکیبات 1-1) تشخیص و ت

توسط ایران مرجع مرجعی کامل از علوم مختلف ایران مرکز دانلود رایگان کتاب

تقلبات مربوط به دخل و تصرف در ترکیبات

1-1)            تشخیص و تعیین آب افزوده شده به شیر

1-1-1)      تشخیص توسط ارزیابی وزن مخصوص شیر

1-1-2)     تعیین نقطه انجماد

1-1-2-1)    تعریف

1-1-2-3)    روش تعیین نقطه انجماد

        1-1-2-3-1)    روش کار با کریوسکوپ غیر اتوماتیک (دستی)

        1-1-2-3-2)    روش کار با کریوسکوپ ترمیستوری

 1-1-2-4)    محاسبه نقطه انجماد

 1-1-2-5)    گزارش آزمایش

 1-1-2-6)    تفسیر نتایج و محاسبه درصد آب اضافی

 1-2)    تشخیص گرفتن چربی یا خامه گیری از شیر کامل

 1-2-1)    تعیین وزن مخصوص شیر

 1-2-2)    تعیین میزان درصد چربی 

 1-2-2-1)    روش موژونیه (روش مرجع)

       الف)    لوازم و مواد مورد نیاز

       ب)    روش آزمون

1-2-2-2)    روش ژربر (روش روتین)

       الف )    اساس روش 

       ب)    وسایل و مواد لازم

       ج)    روش آزمایش 

        د)    تکرارپذیری

        ه)    گزارش آزمایش 

1-3)     تشخیص نمک در شیر

 1-3-1)    روش کیفی(روش سریع)

 1-3-2)    روش کمی

       الف )    وسایل و مواد لازم

       ب )    روش آزمایش

 1-4)    تشخیص شیر باز ساخته (شیر خشک) در شیر خام

        الف )    روش آزمون 

        ب )    روش های تشخیص و تایید

 1-5 )    تشخیص آب پنیر افزوده شده به شیر خام 

 1-5-1 )    اندازه گیری پروتئین شیر با روش کلدال

        الف)    اساس روش

        ب )    وسایل و مواد لازم

        ج )    روش کار

        د )    محاسبه و تفسیر نتایج

        ه )    تکرار پذیری 

 1-5-2 )    اندازه گیری کازئین

 1-5-3 )    اندازه گیری پروتئین های سرم 

 1-6 )    روش تشخیص پرمیت افزوده شده به شیر خام

 1-6-1 )    تعیین وزن مخصوص شیر

 1-6-2 )    تعیین پروتئین تام 

 1-6-3 )    تعیین لاکتوز به روش پلاریمتری (مرجع)

       الف )    وسایل و مواد لازم

        ب )    روش کار

        ج )    محاسبه

 1-6-4 )    اندازه گیری خاکستر شیر

       الف )   وسایل و مواد لازم

       ب )    روش کار

       ج )    محاسبه

1-7)    تشخیص اوره در شیر خام

 1-7-1)    تعیین پروتئین تام

 1-7-2)    تعیین کازئین

 1-7-3)    تعیین پروتئین های سرم

 1-7- 4)    تعیین ازت غیر پروتئینی

 1-8)    تشخیص قند افزوده شده به شیر

       الف)    وسایل و مواد لازم

       ب)    روش آزمایش 

 1-9)    تشخیص چربی های جایگزین شده در شیر

 1-9-1)    اندازه گیری اندیس رایشر میسل 

        الف)    دستگاهها و مواد لازم 

        ب)    روش آزمون

        ج)    محاسبه

 1-9-2)    اندازه گیری اندیس پولنسک

       الف)    روش آزمون

        ب)    محاسبه

  2-    تشخیص مواد خنثی کننده در شیر 

  2-1)    روش تشخیص کربناتها و بی کربناتها  

 

    

 


 مطالب مرتبط به تقلبات و دخل و تصرف در مواد غذایی در سایت

 

- تقلبات شیر و آزمایشات تشخیص آن 

- انواع تقلب در شیر و لبنیات 

- تقلبات مربوط به دخل و تصرف در ترکیبات مواد غذایی 

 انواع تقلب در مواد غذایی


*توجه *توجه برای دانلود فایل مورد نظر خود پس از کلیک بر روی لینک *...برای دانلود اینجا کلیک کنید...*؛لطفا 15 ثانیه صبر کنید و بعد بر روی رد کردن تبلیغ کلیک کنید،سپس لینک دانلود رایگان ظاهر خواهد شد* ایران مرجع پارسی بلاگ
92/9/4
1:14 عصر

نحوه نگهداری صحیح مواد غذایی یخچال درجه سرمای یخچال راهر از گاه

توسط ایران مرجع مرجعی کامل از علوم مختلف ایران مرکز دانلود رایگان کتاب

نحوه نگهداری صحیح مواد غذایی یخچال

درجه سرمای یخچال راهر از گاه کنترل کنید تا همواره بین صفر تا 4 درجه باشد.

· از قرار دادن موادغذایی گرم و بیش از حد ظرفیتدر داخلیخچال خودداری نمایید.

· قبل از گذاشتنسبزی در یخچال آن را تمیز بشویید.

· میوه جات و موادغذایی کپک زدهموجب آلودگی یخچال می شودلذا در صورت مشاهده آنهارا خارج نموده ویخچال آلوده را ضد عفونی نمایید.

· روی غذای خام و نیمپختهرابپوشانیدیا آنها را بسته بندی و در قسمتپایین مواد غذاییپخته شده نگهداری نمایید.

· یخچال و فریزر رانزدیک اجاغ گاز یا منبع حرارتیدیگر قرارندهید.

· باز ماندن دربیخچالبرای مدت طولانیو خرابلاستیک دور درب یخچال در افزایش دما موثر است.

· تمیز کردن مرتب کف وسطوح داخلی یخچال با دستمال تمیز و محلول رقیق جوش شیرینتوصیه میشود.

· مفدار دفعات خرید رازیادتر کنید.غذاهای سرد راپس از خرید درکنار هم نگهدارینمایید و در کوتاهترینزمان ممکن به به یخچال منتقل نمایید.

توصیه های بهداشتی در مورد شیر و فرآوردههای لبنی :

· شیر پاستوریزه راحتمادر داخل یخچال بین صفر تا چهار درجه به مدت حداکثر 48 ساعت نگهداری نمایید.

· از نگهداری و خریدشیر پاستوریزه در خارج از یخچال خودداری نمایید.

· چنانچه شیرپاستوریزهبیش از 48 ساعت دریخچال باقی بماند و علائم فساد و بریدگی در آنمشاهده نشود. قبل از مصرف آن را حد اقل بهمدت 10 دقیقه بجوشانید.

· از مصرف خامه و کرهغیر پاستوریزهخودداری نمایید.

· از مصرف پنیر محلیبپرهیزید.

· بسنتی رنگی باید ازمیوه و یا شربت آن و کاکائو و رنگ طبیعی تهیه شود.

· از خرید و مصرف دوغفله ای خودداری نمایید.

· از مصرف کشک مایع کهدارای علائم کیک زده گی و بوی نامطبوع می باشد خودداری نمایید.

· کشک مایع پاستوریزهرا قیل از مصرف10 تا20 دقیقه بجوشانید.

· توصیه می شود ازپنیر بستهیا برچسب دارای مجوز بهداشتیاستفاده نمایید.

· کسانیکه با مصرف شیردچار اختلال گوارشی میشوندباید شیر را سرد .به مقدار کمو به دفعات بنوشند ویا بجای شیر از ماستوپنیراستفاده نمایند.

· هیچ سفره ایبدون فراورده های لبنی کامل نیست.

· 45 گرم پنیر معادل یک لیوالشیر است.

توصیه های بهداشتی در مورد فرآورده های گوشتی :

· از خریدکالباس هایی که تغییر رنگ داده خودداری نمایید.

· از خرید همبرگر و کباب لقمه غیر منجمد خودداری به عمل آورید.

· از خریدسوسیس هایی که تاریخ تولید و انقضائ ندارد خودداری نمایید.

· از نگهداریسوسیس و کالباسبه مدت بیش از 36 ساعت دریخچال خودداری نمایید.

· سوسیس را میتوانجهت نگهداریبیشتردر داخل فریزر منجمد کنید.

· از خریدسوسیس و کالباسهایی که پوشش آنها پارگی دارد خودداری به عمل آورید.

· از خوردنسوسیس و کالباس بصورت مداوم خودداری نمایید.

توصیه های بهداشتی لازم در مورد گوشت مرغ و ماهی :

· گوشت موردمصرفپس از خرید باید بخوبی شسته شود.

· حتی المقدوراز خرید گوشت چرخ کرده و آماده خودداری نمایید.

· جهت نگهداریگوشت مورد مصرفبرای 2تا3 روز از بالاترینقسمت یخچال استفادهنمایید.

· از خرید گوشتذبح شده در خارج از گشتارگاههای مجاز خودداری نمایید.

· ماهی تازهمیبایست دارای فلس درخشنده و محکم به بدن چسپیده .چشم برجسته و شفاف .آبشش هایی بهرنگ قرمزبوده و بوی نامطبوعی نداشته باشد.

· گوشتمرغفاسد –تیره – پرخون یا کبود است.

· از مصرفمرغهایی که دچار لاغریشدید هستند جدداخودداری نمایید .

روش صحیح نگهداری نان

- چیدن نان های داغ بر روی هم، کپک زدگی را تسریع، فساد زدگی را تسهیل و ضایعات نان را تشدید می کند؛

2- قبل از سرد شدن کامل نان ها، آنها را دسته نکنید. نان سرد شده را نیز در پلاستیک دربسته بگذارید.

3- حرارت نان باعث کپک زدگی زودرس آن می گردد. از دسته کردن نان داغ جداً بپرهیزید؛

4- نان خوب مستلزم داشتن آرد با کیفیت، نانوای خوب و نگهداری صحیح است؛

5- همان گونه که بعضی از برنج ها پخت خوبی ندارند، آرد نامرغوب نیز پخت خوبی نخواهد داشت؛

6- دادن نان کپک زده به گاوها مضر و سرطان زا است. در ضمن موجب آلوده شدن شیر آنها می شود؛

7- در ایجاد ضایعات نان، مردم 20 درصد، نانوایان 30 درصد و آرد مصرفی 50 درصد تأثیر گذارند؛

8- خرید نان مازاد بر نیاز روزانه، یکی از علل افزایش ضایعات نان است. از خرید نان اضافی خودداری کنید؛

چیدن نان های داغ بر روی هم، باعث کپک زدگی زودرس آن می گردد. از دسته کردننان داغ جداً بپرهیزید.

9- از خوردن نان سبوس دار در وعده های غذای خود غافل نشوید؛ مصرف نان سبوس دار در هر وعده ی غذایی 30 تا 40 درصد خطر ابتلا به بیماری های قلبی و گوارشی را کاهش می دهد؛

10- خوردن نان سبوس دار مانع از جذب سریع قند و چربی در خون می گردد؛

11- نان های تیره (حاوی سبوس بیشتر) ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان های سفید و روشن دارند؛

12- قرار دادن نان در یخچال، بیات شدن نان را تسریع می نماید؛

13- انباشته شدن نان داغ قبل از سرد شدن، باعث تغییر حالت ظاهری، بیات شدگن زودرس، تسریع در کپک زدگی، تشدید ضایعات و ایجاد بیماری گوارشی می گردد؛

14- قبل از سرد شدن کامل، نان را دسته نکنید. نان سرد شده را نیز در سفره در بسته نگهداری نمایید؛

مصرف نان سبوس دار در هر وعده ی غذایی 30 تا 40 درصد خطر ابتلا به بیماری هایقلبی و گوارشی را کاهش می دهد.

15- هنگام خرید نان حتماً یک سفره ی پارچه ای یا پلاستیکی به همراه داشته باشید؛

16- نانی که پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداری شود، مطبوع تر و ماندگارتر خواهد بود؛

17- هر چه سبوس آرد بیشتر، ارزش غذایی آن نیز افزون تر و هرچه سبوس آرد کمتر، ارزش غذایی آن نیز کمتر و کیفیت نان نیز پایین تر خواهد بود؛

18- بین حرارت، رطوبت و کپک زدگی رابطه ی مستقیم وجود دارد؛ در نتیجه نان هایی که به صورت داغ بر روی هم دسته شوند، محیط مناسبی را برای فساد میکروبی و کپک زدگی فراهم می سازند؛

19- آرد حاصل از گندم تازه و نارس، باعث تولید نان های سفت و بدهضم خواهد شد؛

20- نان خوب نانی است که آرد آن خوب، خمیر آن تخمیر شده، نانوایش ماهر و مصرف کننده ی آن واقف به اصول نگهداری صحیح باشد


<   <<   26   27   28   29   30   >>   >
360 ?±U†?¯
فروشگاه محصولات
فروشگاه کارت شارژ